Ontsteken van de Lempkes’ op Julianaplein Gassel

GASSEL | Gassel sluit het jaar weer af met ‘het ontsteken van de Lempkes’. Het begint langzamerhand traditie te worden, want op zondag 11 december om 17.00 uur zal de sfeerverlichting op het Julianaplein in Gassel ontstoken worden in het bijzijn van een groot deel van de Gasselse gemeenschap.

De Stichting Dorpsservicewinkel Gassel heeft wederom het initiatief genomen en voorbereidingen getroffen om de inwoners van Gassel -jong en oud- in de gelegenheid te stellen de donkere dagen voor Kerstmis in te luiden. Door vuurkorven, erwtensoep, krentenbrood, warme chocolademelk, koffie en een glaasje Glühwein zal het weer een gezellige bijeenkomst worden.

Julianaboom
De Julianaboom neemt dit jaar eindelijk weer een prominente plaats in. Dit voorjaar is de boom gesnoeid en met financiële ondersteuning van de gemeente Grave en de Dorpsraad voorzien van een nieuwe, klimaatbestendige sfeerverlichting.
De aanwezigheid van de kerstman met zijn bel, een schaapskooi met levende schapen, maar ook enkele extra kramen, waar diverse verenigingen zich presenteren, zullen voor extra sfeer en stemming zorgen. De muziek wordt verzorgd door studieorkest Op Maat en de disco van Gijs van Kollenburg. De opening wordt verricht door voorzitter Jan Sol van de Dorpsraad.

Ook de kerstman komt zondag 11 december naar Gassel.