Update activiteiten Dorpsservicewinkel

Certificatenactie Stichting Dorpsbelangen Gassel

Het tweede volledige jaar (2022) van de certificaten is bijna voorbij en Notaris Mr. Joost Verploegen heeft 10 certificaatnummers getrokken. De houders van betreffende certificaatnummers zijn hiervan op de hoogte gebracht en alle hebben hun inleg van het betreffende certificaat terugontvangen. Ook is aan alle deelnemers een waardebon uitgereikt van € 5,00 per certificaat welke kan worden besteed bij bakker Bongaards of bij de cafetaria. Beide activiteiten waren voor 15 december afgerond.

Reclamezuil aan Dorpstraat

In een van de beginjaren van Ut Turp was de reclamezuil aan de Dorpsstraat door een storm omvergewaaid. Dit leverde een aantal deuken op boven en onder op het bord. Onze vrijwilligers Jan de Kleijn en Peter Hendriks zijn enkele uurtjes bezig gewest maar na veel denkwerk en handelen zijn de deuken verwijderd. Op 30 november 2022 zijn alle stickers verwijderd en vervangen door stickers van de huidige ondernemers die actief zijn in Ut Turp.

Niet parkeren achterzijde Dorpsservicewinkel
Door de komst van Visio Onderwijs moeten we als dorpsbewoners rekening houden met de beperkingen die de leerlingen van Visio hebben. Het is lastig voor de kinderen om rondom het gebouw te lopen door geparkeerde auto’s aan de Schaarweg. Na overleg met de gemeente en fam. Francissen is besloten om dit kenbaar te maken middels bordjes. Het is geen algemeen parkeerverbod maar alleen voor overdag van 08.00 tot 18.00 uur. Wij hopen dat u ook rekening kunt houden voor de veiligheid van onze blinde en slechtziende mensen.

Vloer in winkel

De vloer in de winkel waar Bakkerij Bongaards actief is is door het Wijchense bedrijf Vision Line Siergrindvloeren voorzien van een nieuwe coating. De vloer was ernstig beschadigd en dringend toe aan herstel. De vloer ziet er weer prachtig uit en kan weer jaren mee.

Schilderwerk                                                                                                         

Nadat Wilbert van Houtum diverse ruimtes van Visio en ’t Heem heeft hij als laatste ook nog de wanden van de pedicureruimte opnieuw gesausd. Ook het nieuwe behangetje in de Huiskamer van Gassel van ver voor de oorlog doet het erg goed. Ook Bema Wonen heeft een prachtig nieuwe laminaatvloer in de nieuwe huiskamer gelegd. In de pedicureruimte zat een grote barst in een van de ramen. De ruit vervangen zou meer dan € 1000,00 gaan kosten omdat er gebroken moet gaan worden om de ruit eruit te krijgen. Een goedkopere oplossing is bedacht door de grote ruit met 2 grote stickers van ZieZoo kapsalon en Footique pedicure te beplakken.

Visio Onderwijs

In april 2022 is aannemer Boerboom uit Gassel gestart met de verbouwing. Nu worden de laatste handelingen verricht In de ruimtes van Visio. Maikel Jaspers heeft de keuken en de toekomstige zeepmakerij voorzien van een nieuwe stuclaag omdat de muren veel beschadigingen hadden en omdat voor de zeepmakerij een gladde muur belangrijk is. Een nieuwe keuken is geplaatst door Harold Beekmans. De firma Cornelissen alle apparatuur heeft geïnstalleerd.  Rob ten Haaf heeft de 3 ruimtes voorzien van kiep/kantelramen. Het glas is er ingezet door schildersbedrijf Baert Loeffen. Fa. Das Brans heeft enkele radiotoren geplaatst in de nieuwe ruimtes en onderhoud gepleegd aan de verwarmingsketel. Momenteel wordt nog gekeken naar de werkruimte van Visio om daar een airco te plaatsen die ook verwarmingsmogelijkheden heeft.

 Elektrotechnische werkzaamheden

Bij al deze voorgaande werkzaamheden hebben we te pas en te onpas een beroep moeten doen op de firma van Spijk om de voorbereidingen te treffen zodat de diverse aannemers hun werk konden doen. Fijn dat dit bedrijf ons altijd direct heeft geholpen.

Het bestuur van Stichting Dorpsbelangen en Stichting Dorpsservicewinkel is veel dank verschuldigd aan alle Gasselse en buiten Gasselse ondernemers die allen op korte termijn, soms even tussendoor, uitstekend werk hebben verricht.

SAMENWERKING EN DE GUNFACTOER RICHTING ONZE PLAATSELIJKE ONDERNEMERS IS DE SLEUTEL TOT SUCCES.  WEES LOYAAL EN KOOP LOKAAL.