5000 Euro subsidie van provincie Noord-Brabant voor Gassel

De Stichting Dorpsbelangen Gassel, met hetzelfde bestuur als de Stichting Dorpsservicewinkel, heeft zich  ingeschreven voor het doe-budget van de provincie Noord-Brabant. De provincie stelt deze budgetten beschikbaar voor kleine projecten die de leefbaarheid in een dorp, wijk of kern versterken. Voor een project kan maximaal 5.000 euro subsidie worden gegeven. Ondanks de vele inzendingen die er zijn geweest, is onze Stichting in de prijzen gevallen en heeft een bedrag van 5.000 euro ontvangen. De Stichting had zich ingeschreven met het project ‘De aankleding van het Julianaplein’.

In 2014 heeft de gemeente Grave in samenwerking met de Dorpsraad Gassel het Julianaplein, waaraan Ut Turp is gelegen, helemaal opgeknapt en een facelift gegeven met geheel nieuwe bestrating en met tien prachtige lantaarns. Er kwam ook ander meubilair. Inmiddels heeft de Stichting Dorpsservicewinkel, met steun van het Oranjefonds, een mooi terras laten aanleggen voor de cafetaria. Stichting Dorpsbelangen is van mening dat ook de aankleding op en om het plein aandacht moet krijgen. Dus is er besloten om de drie straten om het Julianaplein, Dorpsstraat, Gentstraat en  Schaarweg, met 14 lantaarnpalen te voorzien van feestverlichting die in de donkere maanden voor Kerstmis gemonteerd en ontstoken kunnen worden.”
Op 31 juli 2015 zijn de  tien lantaarns op het Julianaplein voorzien van flowerbaskets. Die zullen voor de nodige sfeer zorgen en menig fietser doen besluiten even een stop te maken. Het centrum van Gassel zal er voortaan gezelliger uitzien, zodat op die manier de leefbaarheid en de sociale cohesie een upgrade krijgen.