Stichting Dorpsservicewinkel wint weer een prijs

Op 24 januari heeft de Stichting Dorpsbelangen Gassel met de Stichting Dorpsservicewinkel Gassel en met steun van de Dorpsraad Gassel meegedaan aan de leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit  editie 2015 met het project “Sfeerverlichting in dorpskern”.  De Stichtingen zijn  van mening dat ook de aankleding op en om het plein aandacht moet krijgen. Dus hebben ze besloten om in de drie straten om het Julianaplein de Dorpsstraat, Gentstraat en  Schaarweg 14 lantaarnpalen te voorzien van sfeer- verlichting die in de donkere maanden rond kerstmis gemonteerd en ontstoken kunnen worden.

Daarnaast proberen de Stichtingen de 10 lantaarns op het Julianaplein te voorzien van bloembakken die vooral in de zomermaanden ook weer een bepaalde sfeer zullen uitstralen en daardoor mogelijk passerende fietsers zal besluiten even op dit plein af te stappen en uit te rusten.

Stichting Dorpsbelangen, de Dorpsraad en de Dorpsservicewinkel hebben de handen in een geslagen en denken dat het centrum van Gassel zowel in de zomer als in de winter gezelliger gaat uitzien. Jong en oud, klein en groot zal hier plezier aan beleven.

Van de 200 projectinzendingen is dit project genomineerd door Kern met Pit Editie 2015 en beloond met een bedrag van € 1000,00.

Medio 2015 dingt het project ook nog mee naar de titel trofee winnaar Noord Brabant.