Sociaalwerkers Sociom dragen steentje bij op NL Doet dag in Gassel

Op 10 maart zijn we (Linda en Renske) de hort op gegaan om verschillende NLDOET-initiatieven te bezoeken, zo ook belanden we in Gassel. Vanuit het ‘opbouwwerk’ dat we doen (ook wel bekend als samenlevingsopbouw) werken we onder andere veel samen met vrijwilligers en ondersteunen we burgerinitiatieven. Geen betere dag dan NLDOET om onze waardering te uiten voor het werk dat vrijwilligers doen.

Na enkele verbaasde blikken werden we hartelijk verwelkomd door Cor. We werden ondergedompeld in het verhaal van Ut Turp; een locatie met een geschiedenis, waar menigeen uit Gassel zich flink ingezet heeft om het te realiseren tot wat het nu is. We waren verbaasd over de grootte en multifunctionaliteit van deze plek: wat een prachtige toevoeging aan een kern zoals Gassel. Wat we ook als bijzonder ervaren hebben, is dat Visio ook een deel van de ruimtes gebruikt van de Dorpsservicewinkel. Een mooi voorbeeld van hoe je leefbaarheid samen kunt creëren.

Uiteraard hebben we ook even onze handjes uit de mouwen gestoken en een kleine bijdrage kunnen leveren aan de grote voorjaarsschoonmaak. Wat fantastisch om te zien dat er op deze dag zoveel vrijwilligers komen helpen. Na kort maar hard werken volgde er een koffiepauze, waar we ook goed verwend zijn met een lekkere versnapering bij de koffie. We hebben uiteindelijk nog een kleine attentie achtergelaten omdat we de deelnemers wilden laten weten dat we hun inzet enorm waarderen.  We hopen ook hiermee een spreekwoordelijk zaadje geplant te hebben voor een kleurrijke toekomst.

We hebben ons erg welkom gevoeld en willen jullie bedanken voor de hartelijke ontvangst. Tot ziens!

Linda en Renske, opbouwwerkers bij Sociom (Welzijnsorganisatie Land van Cuijk),