Ronde Tafel 126 doneert € 15.000 aan ‘Zorg in het Land van Cuijk’

Het project Visit binnen het Dorpsservicepunt in Gassel heeft € 1000 gekregen vanuit de Ronde Tafel 126 om de leerlingen van Visio te helpen met verbindende activiteiten om hen voor te bereiden op een succesvolle toekomst.

De Ronde Tafel 126 is een groep van circa 20 jonge ondernemers, artsen, fysiotherapeuten, etc. uit het Land van Cuijk en Noord-Limburg. Deze groep zet zich het hele jaar door in voor verschillende goede doelen. Zo stonden zij in juli op de vrijdag van de Nijmeegse Vierdaagse in Cuijk om wandelaars te ondersteunen en om geld in te zamelen voor 15 goede doelen. Deze 15 doelen waren vooraf geselecteerd uit een grote groep inschrijvingen en vallen allemaal binnen het thema ‘Zorg in het Land van Cuijk’.

Visit, de vestiging van Koninklijke Visio binnen het Dorpsservicepunt in Gassel, was een van de geselecteerde projecten die € 1000 in ontvangst mochten nemen tijdens het blarenbal in Boxmeer op zaterdag 22 juli. Het sprak de leden van de Ronde Tafel 126 aan dat, door de verbinding die aangegaan is met Visio, meedoen in de praktijk voor deze leerlingen mogelijk wordt gemaakt. Door de samenwerking en de maatschappelijke verbondenheid wordt ook de leefbaarheid in Gassel vergroot. In de huiskamer van Visit kunnen Gasselse bewoners en bezoekers van buitenaf, zoals fietsers, elkaar ontmoeten onder het genot van een kopje koffie, iets van de bakker en een lunch bereid door leerlingen. Daarnaast is er voor de leerlingen een ruimte met een zeepmakerij en een keuken gerealiseerd.

Het Dorpsservicepunt dankt de leden van de Ronde Tafel 126 voor hun bijdrage aan Visit!