Rond 75 inwoners van Gassel bij infoavond Visio in Ut Turp

Op maandagavond 10 oktober organiseerde Visio onderwijs Grave een informatieavond voor de inwoners van Gassel. Het doel van deze avond was om de bewoners te informeren over Visio zelf en de activiteiten en de plannen in het dorpsservicecentrum. Ze waren erg benieuwd naar de wensen en verzoeken van de bewoners en de aanwezige ondernemers en ze wilden ook heel graag horen wat ieders idee is van het gebeuren dat Visio nu zijn intrek in hartje Gassel heeft genomen.

2 leerlingen, groepsleiding, 2 leerkrachten en algemeen onderwijs directeur Marcel Janssen (schoolleider Jeanine Petronilia was verhinderd) gaven uitleg over de achtergronden en de doelen van het nieuwe project. De belangstelling overtrof ruim de verwachtingen. Rond 75 inwoners waren aanwezig.

Degenen die wat later aanschoven moesten genoegen nemen met een plekje bij de ingangen om de presentatie te kunnen volgen. Marcel Janssen opende de avond met een uiteenzetting over het doel van het project en benadrukte hoe belangrijk het is dat de blinde- en slechtziende jongeren, met al hun talenten en mogelijkheden, goed kunnen participeren in de maatschappij. Marcel beklemtoonde nog maar eens dat Visio zich heel gelukkig mocht prijzen met de kans die ze in Gassel gekregen hebben met alle geweldige hulp van Stichting Dorpsservicewinkel, de bakker en betrokken ondernemers.

Hierna volgde een door Marie Jose van Weegen getoonde PowerPointpresentatie over de plannen en belangen. Met de thema’s: wat gaan we doen in Gassel, wat vinden we belangrijk voor de leerlingen, welke plannen zijn er nog meer, wat vinden we belangrijk voor Gassel én wat willen de bewoners graag.

De inwoners van Gassel gaven een fijne respons en positieve indruk van alles. De bereidheid en de wens om samen te werken is er zeker. Met de producties, de huiskameractiviteiten met horeca-functie, de samenwerking met de bakker en de zeepmakerij denken Visio de leerlingen en ook Gassel goed op de kaart te kunnen zetten. De bewoners zien ook mooie mogelijkheden voor wandelaars en fietsers die door Gassel komen. Ook in de toekomst ziet men voor (oud-)leerlingen kansen om te helpen bij festiviteiten en activiteiten in de weekenden en vakanties, zoals b.v. tijdens de 4 –Daagse. Het belang van een goede samenwerking met de Viersprong vond ieders instemming. Vanuit Visio kwam ook de vraag in welke opzichten Visio nog meer van dienst zou kunnen zijn met een evt. was- en strijkservice, een plek voor de vergeten boodschappen en hulp bij boodschappen in geval van ziekte of slecht weer. Een oproep voor meer ideeën werd hierbij ook gedaan. Ze houden hun nog steeds aanbevolen; via onderstaand mailadres en/of de ideeën-bus die ze in het dorpsservicecentrum gaan plaatsen kunt u uw ideeën en suggesties kwijt.

 

Na afloop kon ieder die wilde de ruimtes bekijken. De meesten waren heel benieuwd.  Veel complimentjes over de muur met behang met een oude foto van onze plek in Gassel en ook onze splinternieuwe keuken oogstte lof.

Intussen zijn we weer een stukje verder. De laatste leidingen zijn gelegd, er zijn nieuwe kiepramen geplaatst, de keuken is nagenoeg klaar en de muren van de zeepmakerij zijn netjes gestukt.

 

Visio hoopt snel de opening van het horecagedeelte te hebben, waar de leerlingen, samen met de bakker en mogelijk andere ondernemers(s) hun eerste culinaire hapjes en drankjes kunnen serveren.

 

We houden u daarvan graag op de hoogte!

 

Voor ideeën en contact mail naar: marie-joseweegen@visio.org