Open huis bij Schuttersgilde St. Jan in Gassel

 Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl
GASSEL – Het Schuttersgilde St. Jan is niet weg te denken uit de Gasselse gemeenschap. Wie de club nog niet (zo goed) kent, wordt uitgenodigd om kennis te komen maken. Zondag 21 oktober houdt de vereniging ‘open huis’.Het Schuttersgilde St. Jan is opgericht omstreeks 1565 en had tot doel het beschermen van burgers. Anno 2018 is het een voortzetting van middeleeuwse cultuur en sport, waarbij oude gebruiken zoveel mogelijk in ere worden gehouden. De leden zijn in volledig kostuum op gildedagen aanwezig. Naast de organisatie van zo’n gildefeest, organiseert het gilde:
– de zomergildedag met het traditionele koningschieten;
– onderlinge schietcompetitie op eigen schietterrein;
– barbecueavond met schietkamp;
– kruisboogschieten;
– opleiden van tamboers en vendeliers door een ervaren instructeur;
– jaarlijkse braderie /rommelmarkt in het centrum van Gassel;
– tijdens de winterperiode zijn er kaartavonden voor iedereen.

Brabants wipschieten
Zondag 21 oktober staat het Brabants Wipschieten centraal. Per viertal ga je schieten op de wip. Iedereen mag een viertal samenstellen. Elke persoon uit het viertal maakt drie schoten op de wip. Naast dit onderdeel gaan ze een klos naar beneden schieten en schieten we met de luchtbuks op zogenaamde lepeltjes. Het viertal wat die dag de meeste aantal punten verzamelt, is het winnend team en krijgt een prachtige beker. Deelname aan deze onderdelen is gratis.

Aanmelden
Op de website www.gildegassel.nl vind je meer informatie en kun je jezelf ook aanmelden. Belangstellenden zijn zondag 21 oktober vanaf 13 uur van harte welkom op het schietterrein aan de Molenakker 12 in Gassel. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.