NL DOET 2018 WEER GROOT SUCCES IN GASSEL

Vrijdag 9 en zaterdag 10 maart stonden in het teken van NL DOET, de landelijke vrijwilligerswerk dagen. Ook de Dorpsservicewinkel en de Stichting Dorpsbelangen deden hieraan mee. Met wel twee groepen vrijwilligers was het vrijdag een drukke en gezellige ‘bende’ in de dorpsservicewinkel en op het Julianaplein.

De Dorpsservicewinkel had een klus aangeboden op de site van NL DOET: het schoonmaken van de winkel zowel aan de binnen- als de buitenzijde. Dorpsbelangen, vallend onder hetzelfde bestuur als de Stichting Dorpsservicewinkel, had zich aangemeld op de site van NL Doet: Onderhoud aan het Julianaplein. Dit om ons Julianaplein een keer goed schoon te vegen en te blazen omdat we van mening zijn dat dit plein ook een visitekaartje van ons dorp moet zijn.

Voor het schoonmaakonderhoud van de winkel hadden 12 personen aangemeld en voor de klus op het Julianaplein 5 personen.
Voor de beide klussen konden we dit jaar weer nieuwe vrijwilligers verwelkomen t.w. Annie Josemanders, Guus Stegers en Noah den Toom.

Om 09.00 uur werd gestart met een kop koffie en werden de taken onderling verdeeld. Na flink aan de slag te zijn gegaan vliegt de tijd en om half 11 stond de koffie klaar met een heerlijke lekkernij van bakker Bongaards. Om 12.00 uur werd een grote pauze gehouden en zorgde bakker Bongaards voor een heerlijke lunch en volgde een gezellig samenzijn tot 13.00 uur.

Vanaf 13.00 uur werd flink doorgewerkt tot alle werkzaamheden gereed waren en kon vastgesteld worden dat zowel het pand als het Julianaplein met bijbehorende Jeu de Boules banen er weer als een plaatje uitzagen.

Om 16.00 is in de Cafetaria/ Pizzeria een drankje genuttigd en om 16.30 werd eenieder door de uitbater van de cafetaria Harun Ozcan voorzien van een heerlijk frietje en een lekkere snack. De partners van de vrijwilligers waren eveneens aanwezig om de dag af te sluiten.

Met dit mooi resultaat kunnen we zeggen: Op naar NL DOET 2019 Voor meer foto’s zie onze website www.gasselcentraal.nl