NL Doet 2016: Heel Nederland doet mee

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op 11 en 12 maart 2016 steken vele maatschappelijk betrokken Nederlanders de handen uit de mouwen tijdens NLdoet.  Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds.

Vrijwilligers zijn het kloppende hart van sociale initiatieven. Met NLdoet stimuleert het Oranje Fonds jong en oud om zich in te zetten voor de samenleving en zet vrijwillige inzet in de spotlights. Vorig jaar waren al 300.000 Nederlanders actief tijdens NLdoet.

Ook de Dorpsservicewinkel had zich weer ingeschreven voor de NL Doet dag en ook dit jaar waren er weer veel vrijwilligers die de handen enthousiast uit de mouwen staken om onze dorpsservicewinkel en de directe omgeving weer een goede schoonmaakbeurt te geven. Er is hard gewerkt deze dag en het bestuur van de dorpsservicewinkel is bijzonder trots en blij dat al deze mensen zich dus inzetten om de leefbaarheid van Gassel in stand te houden. Bakkerij Bongaards en De Patatterie van Erol Cakir zorgden weer voor een hapje en drankje waarvoor hartelijke dank. Vrijwilligers, hartelijk dank weer voor jullie inzet. Mede dankzij jullie kunnen we de voorzieningen die we hebben voor het dorp in stand houden.

NLdoet is een initiatief van het Oranje Fonds.

Vrijwilligerswerk vormt het hart van sociale initiatieven. Daarom zet het Oranje Fonds met NLdoet de schijnwerpers op vrijwillige inzet. Zo laten ze zien hoe belangrijk actieve burgers zijn voor de samenleving en dragen ze bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Dat doen ze met geld, kennis en contacten. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Fonds. De Nationale Postcode Loterij steunt dit bijzondere initiatief met een extra bijdrage.

In Gassel werden op diverse plaatsen NLdoet activiteiten georganiseerd. Voor een impressie zie de fotopagina van deze website.