Nieuwsbrief juli 2014  

Van de bestuurstafel:

Na de komst vorig jaar van Wim en Diane Repkes, bakker Bongaards, heeft nu keurslager Hermanussen zich gevestigd in de dorpsservicewinkel. Ook heeft Cobi Loeffen in  de Fysio ruimte gehuurd en wil daar wekelijks diverse massages gaan verzorgen. Wij wensen vanuit het bestuur William Hermanussen en Cobi Loeffen heel veel succes en wij hopen dat heel veel mensen ook van deze diensten gebruik gaan maken. Allemaal in het belang van ons dorp met weer een stukje leefbaarheid erbij. Als bestuur  blijven we actief om nog meer diensten voor Gassel binnen te halen. Hebt u een goed idee of plan en kan het de leefbaarheid van Gassel verbeteren, laat het ons s.v.p. weten.

Bestuurssamenstelling.

Dan is inmiddels 3 maanden Jan Schraven toegetreden tot het bestuur van onze Stichting. Theo van Maanen heeft te kennen gegeven,om na 3 jaar in de werkgroep en 6 jaar in het bestuur als secretaris te hebben gezeten, eind 2014 te willen stoppen. De overdracht en het inwerken van Jan Schraven als onze nieuwe secretaris is al in volle gang. Mede door de inzet van Theo hebben we met z’n allen kans gezien om al die fondsen te werven die nodig waren om het geld bijeen te schrapen om dit project voor Gassel te realiseren Wij zullen hierover in onze volgende nieuwsbrief uitgebreid op terug komen.

Maatschappelijke betrokkenheid.

De  Stichting heeft zich ingeschreven bij de Rabobank om mee te dingen naar een prijs die beschikbaar komt voor maatschappelijke betrokkenheid. Inmiddels zijn we hiervoor ook genomineerd. Wij hopen in het najaar, als we een prijs binnen halen bij de winkel en cafetaria een mooi, gezellig, veilig en rollator/rolstoel vriendelijk terras te gaan aanleggen in samenwerking met de ondernemers.Ieder lid van de Rabobank wordt voor 29 september uitgenodigd voor deze jaarvergadering in het Palazzo theater en ook hier is uw stem belangrijk.

“  ’t Durpspleintje ”

Dan kreeg in mei “t Durpspleintje” onverwacht een anoniem bezoek van een verslaggever van “Patatje Maasland” van de Gelderlander die wekelijks op bezoek gaat bij een cafetaria in de regio. Wim en Diane kregen op 24 mei een prachtig verslag in de Gelderlander. Complimenten voor de klantvriendelijkheid, veel friet en prima op temperatuur. Verder werd opgemerkt geen restmateriaal wat al een keer gebakken is en een  prima aspergekroket met een attractieve bite die zijn naam verdient. En als toetje een heerlijk Heldro ijsje door Wim persoonlijk opgepimpt in de magnetron. Prima commentaar zonder  minpuntjes. Wim en Diane proficiat en ga zo door!!

“Julianaplein”

Het Julianaplein werd woensdag 11 juni door B&W officieel heropend. We mogen met z’n allen trots zijn op een mooi plein. Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat. Veel tijd en energie is hier in gestoken door de Dorpsraad met een commissie en op verzoek is uiteindelijk voor het gehele plein allemaal nieuwe stenen verkregen uit het potje van IDOP (integrale dorpontwikkelingsplannen). Als bestuur van Stichting Dorpsservicewinkel willen wij de Dorpsraad en iedereen die hier zijn steentje aan heeft bijgedragen heel hartelijk danken.

Onze bibliotheek.

De bibliotheek is en blijft een belangrijk onderdeel voor het behoud van onze Dorpsservicewinkel. Wij kunnen deze voorziening in Gassel niet missen, belangrijk voor onze kinderen, maar daarnaast het maakt ook een groot deel uit van de exploitatie van het geheel. Wij hebben als Stichting hiervoor in 2010 bij de bouw van de winkel een investering gedaan tussen de € 20.000,00 en € 30.000,00. Op de bijeenkomst op 11 juni j.l. met B&W van de gemeente Grave in de Viersprong gaf de wethouder aan dat er binnenkort weer een gesprek is gepland met de directie van de BiblioPlus. Door het vertrek van wethouder Adams is dit belangrijke onderwerp stil komen te liggen. De gemeente mag ons hierin niet in de steek  laten en wij willen dan ook een  beroep doen op de gehele gemeenteraad en het college om Gassel hierin te blijven steunen.

Bakkerij Bongaards

En toen was het alweer juli….wat vliegt de tijd. We voelen ons inmiddels helemaal ingeburgerd in Gassel, en dat is een goed gevoel. De laatste tijd was een “onrustige” tijd met het werk aan het plein, gelukkig is het nu helemaal klaar en ziet het er prachtig uit.  Laat de zomer maar komen!! We hebben een nieuw gezicht in de winkel, dit is Willy Meyerink uit Grave. Ze heeft al een aantal jaren in onze winkel in Grave gewerkt. Nu komt zij ons team twee ochtenden per week in Gassel versterken en ze heeft het nu al  naar haar zin in onze gezellige winkel. In de zomervakantie verandert er helemaal niks aan de openingstijden. Er is de hele vakantieperiode iedere dag vers brood zoals u dat van ons gewend bent.

We willen iedereen alvast een hele fijne vakantie wensen!!

 

Cobi Loeffen

Sinds juni dit jaar is mijn praktijk gevestigd in het Dorpsservicepunt in Gassel ! ! Daarvoor heb ik 2 jaar thuis mijn praktijk gehad.  De ruimte deel ik met de fysiotherapie. Wie ben ik……Ik ben Cobi Loeffen en woon in Gassel. Wat doe ik allemaal……in mijn praktijk geef ik vele soorten massages. Van ontspanning tot sportmassages. Maar ook welness massages en behandelingen. Daarnaast ben ik ook voeding en suppletie therapeut. En geef ik mensen advies in gezonde voeding. En afslankprogramma’s. Dit doe ik allemaal met veel enthousiasme !!

Hopelijk tot snel! Bij praktijk The Circle of Life.

www.massagegrave.nl

info@massagegrave.nl

 

Keurslager Hermanussen

William Hermanussen heeft ons bericht geen mogelijkheden te hebben om even een stukje te schrijven over zijn bevindingen van de eerste 4 maanden in Gassel. Zoals in diverse kranten vermeld hebben William en Irma met hun team de landelijke prijs gewonnen  met “De beste spareribs van Nederland”. En deze spareribs zijn natuurlijk verkrijgbaar in ons dorpsservicepunt. Als winnaar zijn ze nu uitgenodigd om donderdag 3 juli op het Binnenhof in Den Haag de jaarlijkse BBQ te komen leveren en te verzorgen voor onze politici die aan vakantie toe zijn. Wij willen William, Irma en hun team dan ook van harte feliciteren met dit mooie succes.

 

Het Bestuur

 Cor van Boekel                      Voorzitter

Jan Schraven                          Secretaris

Fleur Hendriks                       Penningmeester

Theo van Maanen                   Bestuurslid

Antoon Vervoort                    Bestuurslid

Toon Kremers                         Bestuurslid

 

Het bestuur wenst u allen een fijne vakantie.