Natuurwerkdag in Gassel op zaterdag 3 november

 
 Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl
GASSEL – Samen buiten aan de slag? Dat kan op zaterdag 3 november aanstaande op de landelijke Natuurwerkdag: de grootste vrijwilligersdag in het groen. Ook in Gassel staat een leuke en gezonde buitenactiviteit gepland. Kom samen zagen, snoeien en meer.

In het jonge Gasselse Bos organiseren gemeente Grave en werkgroep Gassels Bos gezamenlijk een activiteit voor de Natuurwerkdag. Vrijwilligers gaan hier werken aan het vrijzetten van paden en het verwijderen van opschot (jonge bomen) bij de poelen. Het doel is om de poelen aantrekkelijk te houden voor amfibieën, door betere bezonning en minder blad in het water. Hierdoor wordt ook de zichtbaarheid van de poelen vergroot voor recreanten.

Belangrijke bijdrage
De provinciale Landschapsbeheerorganisaties organiseren in samenwerking met LandschappenNL de Natuurwerkdag voor de achttiende keer op ruim 560 locaties door heel Nederland. Al het werk dat deze dag door jong en oud verzet wordt, levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van de natuur. In Noord-Brabant wordt de dag door Brabants Landschap georganiseerd.

Meer informatie en aanmelden
Geïnteresseerd om samen met buren, vrienden en/of familie buiten een (halve) dag aan de slag te gaan? Kijk dan op www.natuurwerkdag.nl voor informatie over de locatie in Gassel en meld je aan. De Natuurwerkdag in het bos start om 10 uur op de parkeerplaats in de Heidestraat, tussen de witte molen Bergzicht en de manege. Na de werkzaamheden wordt er voor koffie en een broodje gezorgd.