Motivatie Thea Smits-van den Bosch campagne NL Doet

‘Door mijn vrijwilligerswerk krijg ik een voldaan gevoel’

Tekst: Oranjefonds. Foto: Patrick van Katwijk

Iemand vroeg een keer of ze mee wilde helpen tijdens NLdoet. Dat is nu zo’n vier jaar geleden. Nu helpt Thea (64) ieder jaar mee met de grote onderhoudsbeurt en de schoonmaak van gebouw Ût Turp van het Dorpsservicepunt in Gassel. “Ik vind het gezellig om met meerdere mensen samen bezig te zijn.”

Locatie:
Gassel

In het Dorpsservicepunt zit onder meer een bakker, bibliotheek, kapsalon, pedicure, bloedprikpunt en cafetaria. De koffiecorner is de centrale plek. Thea vindt het belangrijk dat de voorzieningen in het dorp goed onderhouden blijven. “Daarom wil ik op deze manier een jaarlijkse bijdrage leveren. Door mee te helpen voel je je bovendien betrokken. Ik ben sowieso erg betrokken bij het dorp. Als er ergens vrijwilligers nodig zijn, dan weten ze dat ze mij kunnen bellen. Ik vind het zo mooi om samen iets te doen en anderen blij en gelukkig te maken.”

Zo verzorgt ze graag met haar muziek -en cabaretgroep optredens voor de Zonnebloem en voor verzorgingshuizen, is ze vrijwilligster bij de inloop bij het gemeenschapshuis en organiseert ze daar maandelijks met andere vrijwilligers een activiteit voor ouderen. “Ik vind het fijn om anderen het gevoel te geven dat ze ertoe doen. Het is mooi om kleine momenten te beleven waar je anderen en jezelf blij mee kan maken.”

“Bij NLdoet is het schoonmaken een bijzaak. Het gaat om gezellig samen zijn en elkaar helpen.”
Thea
Vrijwilliger

Haar vrijwilligerswerk geeft Thea voldoening. “Ik word er vrolijk van en ga elke keer met een voldaan gevoel naar huis. Ik vind het sociale aspect heel belangrijk: het gezellig hebben in een ongedwongen situatie. Bij NLdoet is het schoonmaken een bijzaak. Het gaat om gezellig samen zijn, mensen om je heen hebben en elkaar helpen.”