Dorpsservicewinkel Gassel wint LPB Award

Dorpsservicewinkel Gassel wint LPB Award
Amersfoort – De prijs voor het meest inspirerende wijk of buurtinitiatief, LPB Award, gaat dit jaar naar de Dorpsservicewinkel Gassel uit Gassel.
Dit maakte Rob van Muilekom, wethouder in Amersfoort en juryvoorzitter, afgelopen vrijdag 8 november bekend op het landelijke congres van het LPB, platform voor buurt en wijkgericht werken.

De Dorpsservicewinkel vervult vooral de rol van laagdrempelige ontmoetingsvoorziening voor oudere inwoners van Gassel. Jeugdwerk Pottenberg uit Maastricht werd tweede, Buurtmoestuin Monetuin uit Zaandam werd derde.

Aktueel probleem.
De jury motiveerde haar keuze als volgt:Het verdwijnen van voorzieningen -en daarmee ontmoetingsmogelijkheden- is een actueel probleem in veel dorpsgemeenschappen. Ook komt het steeds meer in stadsbuurten voor. In Dorpsservicewinkel Gassel zijn ouder wordende mensen vanuit urgentie zelf actief. Daarbij is het interessant dat er is gezocht naar samenwerking tussen ondernemers en vrijwilligers / bewoners. Het is goed dat het bedrijfsleven de meerwaarde van een dergelijke voorziening inziet. In de dorpsservicewinkel wordt steeds naar nieuwe mogelijkheden gezocht. De winkel levert beweging en ontmoeting op. LPB Award is vijf jaar geleden in het leven geroepen door het LPB : de vakorganisatie van ambtenaren die gebiedsgericht werken en omvat naast een kunstobject een cheque voor €1500,-

Letterlijk overgenomen uit de Maasdriehoek van 12 november 2013.
Fotograaf: Ruud van der Graaf

One Comment