Gassel sluit het jaar weer af met het ontsteken van de “lemkes”

Het begint langzamerhand traditie te worden, want op 17 december om 17.00 uur zal de sfeerverlichting op het Julianaplein in Gassel ontstoken worden in het bijzijn van een groot deel van de Gasselse gemeenschap.

De Stichting Dorpsservicewinkel Gassel heeft wederom het initiatief genomen en voorbereidingen getroffen om de inwoners van Gassel in de gelegenheid te stellen de donkere dagen voor Kerstmis in te luiden.

Door vuurkorven, erwtensoep, krentenbrood, warme chocolademelk, koffie en een glaasje Glühwein zal het weer een gezellige bijeenkomst worden, mede door de inzet van een 20-tal vrijwilligers. Natuurlijk zijn ook de kinderen van harte welkom.

De Julianaboom neemt ook dit jaar weer een prominente plaats in. De aanwezigheid van de Kerstman met zijn bel maar ook enkele extra kramen, waar jeugdvereniging De Bosrakkers zich presenteren met op de Kerst gerichte activiteiten en Tennisvereniging Edos, zullen voor extra sfeer en stemming zorgen. 

Het studieorkest “Op Maat” zal voor de muzikale omlijsting zorgen, afgewisseld door Gijs van Kollenburg met zijn discotheek.

Jan Sol, voorzitter van de Dorpsraad, zal deze avond openen en uiteindelijk ook de lempkes in de Julianaboom ontsteken.