Gassel luidt massaal de feestdagen in.

Zondag 15 december 2019 16.30 uur. Wat doet het weer vraagt de organisatie zich af. Het valt in het begin tegen. Een hevige regenbui dreigde de dorpelingen thuis te laten. Toch komen de inwoners van Gassel weer naar het Julianaplein om de lempkes weer te ontsteken en zo de feestdagen weer in te luiden. En gelukkig werd het snel weer droog.

Dit jaarlijks toegankelijk evenement voor iedere Gasselnaar is niet meer weg te denken van de evenementenkalender van Gassel. Met financiële ondersteuning van de Dorpsraad Gassel en het ter beschikking stellen van materialen door Stichting de Viersprong is het voor Stichting Dorpsservicewinkel Gassel mogelijk om dit jaarlijks te kunnen organiseren.

Onder gezellige muziek van studieorkest “Op Maat” onder leiding van Nord Strik en DJ  Gijs van Kollenburg ontstond een gezellige sfeer op het Julianaplein. De zangvereniging Allegro, jaarlijks actief met mooie kerstliederen, kon dit jaar helaas niet aanwezig zijn. De hobbyclub Gassel en de Jeugdvereniging De Bosrakkers hadden een kraam opgesteld waarin zij hun wekelijkse activiteiten presenteerden en leuke kerstpresentjes te koop aanboden. De hobbyclub maakte gebruik van de zgn. “pipowagen” die hoeve Kukeleku ter beschikking had gesteld en een mooi decor uitstraalde. De Kerstman, nu dicht bij huis, was ook weer aanwezig. Voor de inwendige mens werd goed gezorgd. Erwtensoep, glühwein, krentenbrood en warme chocolademelk was weer verkrijgbaar en voor de kinderen nog wat extra drankjes.

Wethouder Rick Joosten kreeg dit jaar de eer om de Lempkes te ontsteken had zich goed voorbereid met een mooie speech. Deze verlichting met de vuurkorven en de sfeerverlichting rondom het plein zorgden voor een prachtige ambiance. Om het plaatje compleet te maken was er een schaapsherder met een kudde schapen aanwezig en liepen 2 ezels gewoon tussen de bezoekers door op het plein.

Door de inzet van vele vrijwilligers kijkt Gassel weer terug op een geslaagd evenement en na elkaar goede feestdagen gewenst te hebben keerde men weer huiswaarts en zien de inwoners elkaar weer op nieuwjaarsdag als de 3 stichtingen samen met Harmonie Meer Vreugd weer het jaarlijks nieuwjaarsconcert organiseren.

Voor meer foto’s zie rubriek foto van deze website.