GASSEL KOOPT “UT TURP”

Dorpsservicewinkel en cafetaria van ons!

Onlangs is Julianaplein 9 en 15 te Gassel gekocht door Stichting Dorpsbelangen van Stichting Mooiland, waar wij zeer verheugd om zijn. Het betreft hier – voor zover nog niet bekend – de volledige benedenverdieping van het gebouw waar de Dorpsservicewinkel, de diverse voorzieningen en de cafetaria in gevestigd zijn.

Gunstige prijs en lage rente

Gezien de sociaal-maatschappelijke functie van deze benedenverdieping heeft de aankoop kunnen plaatsvinden tegen een gunstige prijs. Verder heeft de financiering van de kooprijs tegen een lage rente en aantrekkelijke voorwaarden kunnen plaatsvinden.

Hoe wordt de Dorpsservicewinkel en de cafetaria echt van ons?

Om dit te bereiken is het idee ontstaan om certificaten uit te reiken aan iedereen die geïnteresseerd is om het pand echt van ons dorp te maken. In 1971 hebben we met een soortgelijke constructie de eerste Viersprong mogelijk kunnen maken, een investering waar we tot op de dag van vandaag nog steeds plezier van hebben. Met de opbrengst van deze certificaten kan het pand worden onderhouden, kan de financiering worden terugbetaald en kan een gezonde financiële basis worden gelegd om tot in lengte van dagen gebruik te kunnen blijven maken van deze voorziening voor alle Gasselnaren.

Wat is de investering en wat krijg ik ervoor terug?

De certificaten kosten € 500,00 per stuk en u kunt er uiteraard meer van kopen.

Van de certificaten zullen er jaarlijks een aantal worden uitgeloot. Dat betekent dat de investering dan – na uitloting – wordt terugbetaald. Het betreft dus geen gift, maar een degelijke constructie waarbij u uw geld tijdelijk investeert in een onderpand met een aanzienlijke overwaarde.  Dit is mogelijk doordat de jaarlijkse kosten als eigenaar aanzienlijk lager zijn dan dat zij waren toen er nog van Mooiland werd gehuurd. Verder ontvangt u elk jaar een tegoedbon ter waarde van 1% van het geïnvesteerde bedrag. Deze tegoedbon kunt u besteden in de Dorpsservicewinkel.

Mocht u de certificaten zakelijk willen aankopen, dan kunt u op verzoek uiteraard een factuur ontvangen.

Begeleiding

De uitgifte en betaling van de certificaten zal notarieel worden begeleid door Joost Verploegen, inwoner van ons Gassel en notaris bij Bruggink & van Beek Notarissen/Adviseurs te Wijchen. Verder zal er voor alle geïnteresseerden een informatieavond worden georganiseerd in de Viersprong. Joost Verploegen zal dan uitleg geven over het proces rondom de financiering. Erwin Jonkman, ook inwoner van ons Gassel en in het dagelijks leven vastgoed beheerder/taxateur bij Reavas Vastgoed te Nijmegen zal dan uitleg geven over de wijze waarop het beheer van het pand zal plaatsvinden. Iedereen die interesse heeft in de aanschaf van certificaten zal worden uitgenodigd voor deze bijeenkomst. Hier zullen alle details van dit project worden toegelicht.

Formulier

Mocht u interesse hebben om uw bijdrage aan dit project zoals omschreven te willen geven, dan kunt u op dat op het bijgaande formulier aangeven. Het ingevulde en ondertekende formulier kunt u inleveren bij:

–      Cor van Boekel Schoolstraat 21; of

–      Jan Schraven De Akker 18; of

–      Antoon Vervoort Nieuweweg 11; of

–      Willie Thoonen De Deel 33; of

–      Maurice Willems Gentstraat 15.

Voor vragen kunt u uiteraard ook terecht bij een van deze personen.