Eric van Boekel, voorzitter van VV Gassel: ‘We zijn een club met sfeer’

 Door Freddy Klooté

GASSEL – De beelden zijn op mijn netvlies geplakt. Na de verloren beslissingswedstrijd om een plaats in de vierde klasse tegen Heijen, ving Eric van Boekel zijn spelers op. Spelers die er helemaal doorheen zaten. Mentaal en fysiek. Hij sloot ze één voor één in zijn armen en troostte ze: “Ja, joh, zonde. Maar denk aan het mooie seizoen dat we achter de rug hebben”. Je zag een echte voorzitter aan het werk. Ik stond er bij en had diep respect. Het past precies in het beeld van VV Gassel. Een club met sfeer.

Eric is geboren in het ziekenhuis in Nijmegen en snel weer naar Gassel gegaan. Daar zat hij op school bij meneer van Kraaij. Hij deed de Griend en vervolgens de Internationale Handel en Groothandelsschool in Nijmegen. Eric maakte zijn opleiding Commerciële Economie af in Den Bosch. En dan het voetbal. “Vanaf mijn zesde heb ik in Gassel in alle jeugdelftallen gespeeld. Zowel keeper als veldspeler was ik. Ook in het eerste van VV Gassel heb ik als keeper en als veldspeler gespeeld. Maar eigenlijk was ik niet zo’n hele goeie. Gewoon, niks bijzonders. Ik heb leuke herinneringen aan de uitjes met de selectie. Naar Groningen, naar Zeeland. Ook aan trainers die ik heb gehad. Eus van Vijfeijken, John Boeijen, Herman Hurkens, Bonnie Refoutou, enzovoort. Ik moest stoppen wegens een blessure. Tijdens een nacompetitiewedstrijd brak ik mijn enkel. Het kraakbeen was ernstig beschadigd. Als veldspeler was dat. Later ben ik via de veteranen toch weer in het tweede gaan spelen. Daar liep ik een afgescheurde kruisband op. Toen was het voorgoed klaar. Hoewel, ik ben nu 41 en het begint toch weer te kriebelen. In 2016 ben ik, na zes jaar wedstrijdsecretaris te zijn geweest, voorzitter geworden. Ik houd van aanpakken, regelen, ben enthousiast en ga uit van de menselijke maat. Mijn hoogtepunt was natuurlijk de promotie het vorig seizoen. Al kwam die iets later dan gehoopt. Het echte momentum was al weg”.

Seizoen 2018/2019
Eric zei het zelf al. Hij is enthousiast tot op het bot. Zeker als het gaat over de klasse-indeling van komend seizoen: “Prachtig toch. Samen met Estria, Beers, Haps, Langenboom, Mill, Reek en Katwijk. Bijna elke week een derby. Als ik het zelf had mogen samenstellen had ik het niet anders gedaan. Allemaal clubs waar je gewoon op de fiets naar toe kunt gaan. Met een onveranderde selectie en Pierre Hermsen als trainer. Ik verwacht dat het een zwaar seizoen zal worden. We gaan er wel samen voor strijden, dat het niet een eenjarig verblijf in de vierde klasse gaat worden. De strijdlust van vorig seizoen bewaren we en de talenten laten we zich verder ontwikkelen. We zijn een club met sfeer en de spelers hebben veel voor elkaar over. Samen zijn we VV Gassel. We zijn ook trots op onze mooie accommodatie. De velden zijn ondanks de vreselijke droogte mooi groen gebleven. Onze kantine is en blijft een lust voor het oog. En voor de gezondheid. We serveren er ook gezonde drankjes en hapjes. Ook als de jeugdploegen spelen. Mijn boodschap: We hebben het op dit moment op alle vlakken goed voor elkaar. De bezetting voor alle vrijwilligersposten is ingevuld. We hebben een identiteit ontwikkeld waarbij iedereen zich thuis en veilig voelt. Neem als voorbeeld het vierde team. Dat bestaat voor de helft uit buitendorpers. Jongens die totaal geïntegreerd zijn in onze club. Passen er helemaal bij en doen overal aan mee. Geweldige groep. Als voorbereiding hebben alle trainers een clinic gehad. We staan er qua teams goed voor met zes jeugdteams, vijf seniorenteams en een damesteam. En wat te denken van onze Club van 100. Die leggen jaarlijks honderd euro per persoon in een pot, waarvan extra dingen gekocht kunnen worden. Deze keer hebben ze ons verblijd met nieuwe jassen, inclusief logo’s, voor alle trainers en leiders. Bovendien schonken ze de club een splinternieuwe geluidsinstallatie”.

Voor de toekomst heeft voorzitter Eric van Boekel de wens dat er in de gemeente Grave twee mooie voetbalclubs zullen bestaan: “Dat zou top zijn”.