Een dorp waar veel samen gedaan wordt

 Door Freddy Klooté
GASSEL – Fysiotherapie De Hampoort is sinds een aantal jaren aan het werk in het Dorpsservicepunt in Gassel. Lotte Schaap: “Ik ben de opvolger van Jeroen Lipman. Van praktijkeigenaar Monique de Wit hoorde ik dat ze Gassel erbij heeft genomen omdat mensen soms moeilijk naar Grave kunnen komen. Maar ook om een steentje bij te dragen aan de leefbaarheid van Gassel. In de praktijk in Gassel is natuurlijk ook iedereen welkom. We verlenen er dezelfde diensten als in Grave, hoewel er in Grave meer faciliteiten zijn. Ik kan natuurlijk tijdens de duur van een behandeling ook doorverwijzen naar Grave, om verdere oefeningen voort te zetten. Dan blijven de mensen toch bij mij komen. Een vertrouwd gezicht vindt men toch leuker. Ook kan ik naar de mensen thuis gaan voor een behandeling. Als ze zelf niet naar het Dorpsservicepunt kunnen komen bijvoorbeeld bij een gebroken heup of na een operatie aan een knie, dan ga ik met alle plezier bij de mensen thuis langs”.Lotte heeft het er goed naar de zin: “Ik werk op maandagmiddag in Gassel. Daar doe ik de behandelingen op afspraak. Die afspraak wordt vaak gemaakt tijdens het inloopspreekuur dat ik op maandag tussen 17.45 en 18.15 uur verzorg in het Dorpsservicepunt. Meestal kan ik na een afspraak diezelfde week nog met de therapie beginnen. Dat inloopspreekuur is gratis. Als mensen langskomen met klachten kijk ik of een vervolgafspraak nodig is. Na een kort vraaggesprek en de diagnose waarbij fysiohulp nodig is, maken we de afspraak voor Gassel. Bij grote spoed kan het vervolg ook in Grave plaatsvinden. Je ziet dat we hulp op maat kunnen bieden”

Lotte Schaap
“Ik ben geboren in Bangkok”, vertelt Lotte. “Mijn ouders deden ontwikkelingswerk in Cambodja en toen ik mijn geboorte aankondigde, zijn ze naar Bangkok vertrokken, omdat de ziekenhuizen daar toch beter zijn. Vrij snel daarna zijn we naar de Hamstraat in Grave verhuisd. Daarna hebben we lang in Velp gewoond. Na basisschool Hartenaas en het Merletcollege heb ik bij Fontys Hogeschool in Eindhoven de studie fysiotherapie gedaan. In 2016 ben ik geslaagd en heb eerst nog een jaar in Eindhoven gewerkt bij geriatrie-revalidatie. Daarna zorgde de liefde ervoor dat ik twee jaar, samen met mijn vriend, in Harderwijk heb gewoond en in Lelystad als fysiotherapeut heb gewerkt. Sinds februari van dit jaar zijn we weer in Grave komen wonen en werk ik bij fysiotherapie “De Hampoort”. Met wekelijks dus een uitstapje naar Gassel. Een leuk uitstapje, want Gassel is een dorp waar veel samen gedaan wordt. Ons kent ons. Mensen letten wat meer op elkaar, helpen elkaar en maken samen dingen mee”.

VV Gassel
Het verenigingsleven bloeit in Gassel. Daar hoort zeker de voetbalclub bij. Ik heb vroeger ook gevoetbald. Een teammaatje van die tijd speelde inmiddels bij VV Gassel en de keuze was snel gemaakt. De dames van Gassel zijn vorig seizoen kampioen geworden, dus de vereniging “loopt lekker”. Omdat Gassel op zoek was naar dames voor een tweede team heb ik me daarvoor aangemeld. Inmiddels speel ik in het eerste team van de dames. In de derde klasse, na de promotie van vorig seizoen. Dat is even wennen. Maar, na drie wedstrijden gaat het steeds beter. Ik speel rechts op het middenveld en heb ook een aanvallende functie. Daarom heb ik dit jaar al in elke wedstrijd gescoord. Het is gewoon een leuk team. Met diverse uitjes samen. Dan komt het saamhorige van Gassel weer in beeld”.

Toekomst
“Ik ben natuurlijk hier een paar jaar weg geweest. Ik heb nu weer een leuke werkplek gevonden, en hoop er mijn vaste plekje te vinden”. Monique de Wit: “We zijn enorm blij met Lotte. Ze doet het geweldig goed”. Cor van Boekel, de vader van het Dorpsservicepunt: “Echt een goeie hoor, die Lotte. Een vrouw die goed bij Gassel past. En ook nog lekker kan voetballen”.

Kortom: Lotte tevreden, haar werkgever tevreden en haar Gasselse vrienden blij. Dat komt dus vast goed.