Anouk van Tiel en Don van de Wiel sporters van het jaar VV Gassel

 Door Sergio Boutkan 
GASSEL – Op maandag 1 januari vond de traditionele nieuwjaarsreceptie plaats bij voetbalvereniging Gassel. Maar liefst 175 mensen kwamen naar sportcomplex De Oude Kamp om elkaar daar de beste wensen voor het nieuwe jaar over te brengen. Tevens is dit het moment waarop de sportman en sportvrouw van 2017 bekend worden gemaakt. Don van de Wiel en Anouk van Tiel gingen met deze eer strijken.

Even na zessen nam voorzitter Eric van Boekel het woord. Samen met alle aanwezigen blikte hij terug op het jaar 2017. Een jaar dat goed, mooi, interessant maar bovenal ook erg emotioneel was. Gedurende het jaar zijn twee zeer gerespecteerde leden op veel te jonge leeftijd overleden. Bas Jansen overleed na een kort ziekbed op 45-jarige leeftijd en Marc Peters overleed plotseling op slechts 39-jarige leeftijd. Tijdens de toespraak werd hierbij stilgestaan, dit werd gevolgd door een zeer emotioneel en eervol applaus aan Bas en Marc.

Hierna werd er teruggekeken op alle andere zaken die binnen de vereniging hebben plaatsgevonden. Onder meer op de sportieve resultaten en op de samenwerking met voetbalschool Uden om de kwaliteit van de jeugdtrainingen te verhogen. Maar ook op de geweldige resultaten van de ‘gezonde kantine’, de schenking van nieuw terrasmeubilair vanuit de Club van 100, de uitstekende samenwerking van de nieuwe sponsorcommissie met de sponsoren en het succes van het nieuwe evenement The Highland Games, dat absoluut een aanvulling is voor de evenementenkalender van Gassel. Tot slot werden de vrijwilligers van de maandag- en vrijdagploeg bedankt voor hun inzet en enthousiasme. Aan deze groep heeft de vereniging te danken dat zij de beschikking heeft over een prachtig complex.

Op trainersgebied werd bekendgemaakt dat Pierre Hermsen, de trainer van Gassel 1, zijn contract met een jaar heeft verlengd. Hiermee gaat Pierre komend seizoen aan zijn zesde jaargang beginnen. De resultaten van Gassel 1 hebben al jaren een stijgende lijn en daarnaast is Pierre erin geslaagd om een aantal jeugdspelers goed in te passen.
Ook het contract met Gassel dames 1-trainer Harm van Daal is met een jaar verlengd. De dames zijn erg enthousiast over de werkwijze en de aangeboden trainingsstof.

Na de toespraak werd de microfoon doorgegeven aan Ted Wolfs en Steef Vollenberg. Zij namen de presentatie op zich voor de bekendmaking van sportman en sportvrouw van het jaar. Bij de mannen waren genomineerd: Broos Meijs (Gassel 4), Bas van Raaij (Gassel 3), Youri Arts (Gassel 2) en Don van de Wiel (Gassel 1). Bij de vrouwen waren genomineerd: Noa van Spijk en Anouk van Tiel (beiden Gassel dames 1). Nadat een afgevaardigde van ieder team een korte presentatie had gegeven waarin de aanwezigen werden overtuigd waarom zijn of haar teamgenoot sportman of sportvrouw van het jaar moest worden, was het tijd om te stemmen. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen lagen de stemmen enorm dicht bij elkaar. Bij de mannen was het verschil tussen de nummer 4 en de uiteindelijke winnaar slechts 3 stemmen. Sportman bij de mannen is geworden Don van de Wiel en bij de vrouwen Anouk van Tiel.

Na het officiële gedeelte was het de beurt aan DJ GiGa sound. Zij verzorgde de muzikale invulling voor de gehele avond. Onder het genot van lekkere hapjes was het nog lang erg gezellig in de kantine van VV Gassel.

Het bestuur van VV Gassel kijkt terug op een zeer geslaagde en gezellige nieuwjaarsreceptie en wil al haar leden, vrijwilligers en sponsoren bedanken voor hun inzet en betrokkenheid bij de vereniging afgelopen jaar en wenst iedereen een gezond en voorspoedig 2018 toe.